Resepi dari blog Mat Gebu.Resepi nanti..
Ni resepinye:
5-6 ketul ayam kampung.
3/4 tbsp lada hitam ditumbuk hancur.
1/2 inci halia diparut.
3 ulas bawang putih diparut.
1/2 inci kunyit hidup diparut.
11/2 inci halia dihiris nipis.
Garam secukup rasa.
Air.
Hirisan daun sup dan daun bawang.
Gaul ayam dengan semua bahan dan perap sekurang-kurangnya 1 jam.
Masukkan ayam kedalam periuk dan campurkan air secukupnya.
Masak sehingga mendidih kemudian kecilkan api dan reneh sehingga ayam lembut.
Ni resepinye:
5-6 ketul ayam kampung.
3/4 tbsp lada hitam ditumbuk hancur.
1/2 inci halia diparut.
3 ulas bawang putih diparut.
1/2 inci kunyit hidup diparut.
11/2 inci halia dihiris nipis.
Garam secukup rasa.
Air.
Hirisan daun sup dan daun bawang.
Gaul ayam dengan semua bahan dan perap sekurang-kurangnya 1 jam.
Masukkan ayam kedalam periuk dan campurkan air secukupnya.
Masak sehingga mendidih kemudian kecilkan api dan reneh sehingga ayam lembut.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan