Puding coklat ni Sue buat suker2 ati..tak ikut resepi sepenuh nyer...kira derhaka laa...resepi asal nyer cantik..lapisan tengah nyer cam marble..nama pon choc marble kek..Sue jek yg memandai tukar...dan sepatut nyer ade satu lapisan lagi diatas nyer,Sue tak buat pon...Sue cuma asingkan sedikit bhgn lapisan kedua untuk jdkan 3 lapis...
Lapisan bawah:kek span coklat dipotong mengikut ukuran loyang dan masukkan kedalam loyang.
Lapisan kedua:
500ml susu segar
4 tbsp gula perang
secubit garam
1 tbsp serbuk agar-agar
masak semua bahan diatas sehingga mendidih.
ambil 3/4 bahagian dan campurkan coklat masakan yg telah dicairkan (Sue guna dlm 20gm) juga sedikit coklat emulco.
biarkan 1/4 bahagian lagi berwarna putih.
tunggu sehingga puding sejuk dan agak mengeras baru tuangkan diatas kek.
begitu juga untuk yg berwarna coklat.
kemudian simpan didalam peti sejuk.
Sedap...kaya ngan rasa coklat...
Lain kali Sue nak buat lagi,tapi nak ikut resepi asal,sepatut nyer resepi asal ade letak telur putih,Sue jek yg derhaka ubah...hehhehe...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan