Halaman

Isnin, 13 Jun 2011

KEK PISANG

Balik Taiping,Abah bg buah pisang..banyak jugak..so Sue buat kek nih laa...

bahan2:

7 biji pisang berangan~sue guna 13 biji (sbb pisang nyer kecik2)
1 cawan minyak masak~sue guna butter cair.
2 tsp soda bikarbonat.
5 biji telur
2 cawan gula halus~sue guna 1 1/2 cawan saje n sue guna gula perang.
1 tsp esen vanilla.
3 cawan tepung gandum.


blend pisang,butter cair dan soda bikarbonat.
pukul telur dan gula sehingga kembang kemudian campurkan esen vanilla.
campurkan pisang kedalam bancuhan telur~kacau rata.
campurkan tepung sedikit demi sedikit dan kacau sehingga sebati.
bakar selama 30 minit suhu 180'C.

 Sebelum di potong


 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan