Halaman

Ahad, 26 Mei 2013

kek buah buahan


Sumber: buku resepi


BAHAN KEK:


5 biji telur gred A

130gm tepung hong kong~ayak

150gm gula~sue guna 120gm sajer

80gm butter~di cairkan


putar telur dan gula sehingga kembang dan pekat


masukkan tepung hong kong~putar sebati


masukkan butter cair~putar sebati


gris dan alas loyang~sue guna loyang 8"


bakar selama 30 minit dengan suhu 180'C



CREAM:


250gm whipping cream

1 tsp esen vanilla


Putar whipping cream sehingga kental kemudian masukkan esen vanilla.



sediakan buah-buahan yang bersesuaian seperti buah peach,anggur,strawbery juga kiwi~sue hanya gunakan 3 jenis ni sebab ini sahaja yang ada...




potong kek kepada 2 bahagian


ratakan cream dan taburkan buah peach yang didadu







kek yang sudah siap di letakkan cream


Tiada ulasan:

Catat Ulasan