Halaman

Rabu, 2 Disember 2009

BISKUT COKLAT BERHIAS-26/11/2009



Biskut ni buat untuk raye haji baru2 ni.Resepi dari chef Norzailina,tapi su ubah sket..dalamnye sepatut nye guna badam tapi su guna hazelnut.Biskut ni senang nk buat dan sedap.Resepi later la ye...


Bahan-bahan:

300gm tepung gandum
2 tbsp tepung jagung
70gm gula aising
2 tbsp serbuk badam
140gm butter
40gm lemak sayuran
80-100gm badam-dipanggang 200'C sehingga merekah dan berbau

Bahan Hiasan:

250gm coklat masakan
2 tbsp lemak sayuran


Ayak tepung gandum dan tepung jagung.
Campurkan bahan ayak dengan serbuk badam,gaul sebati.
Campurkan butter dan lemak sayuran uli sehingga jadi doh.
Bulatkan dan letak badam didalamnya kemuadian bakar selama 20-25 minit pada suhu 175'C.
Apabila biskut telah sejuk curahkan coklat masakan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan