Halaman

Jumaat, 9 September 2011

kek lapis prune

kek lapis prune ni sue buat untuk bawa balik kg raya baru ni.

bahan-bahan:

250gm butter
6 biji telur (medium size) 
1 tbsp ovelette
125gm susu pekat manis
80gm gula aising
100gm tepung kek
30gm horlicks
sedikit pewarna kuning
buah prune secukupnye 

putar gula,telur dan ovelatte sehingga kembang
masukkan tepung dan horlicks~pukul sebati
pukul butter dan susu pekat sehingga gebu
masukkan butter kedalam telur tadi sedikit demi sedikit dgn mengunakan spatula sahaja.
ratakan 4tbsp adunan kek kedalam loyang 7' x 7' dan taburkan buah prune yg telah di potong nipis (untuk lapisan pertama 5tbspp)
bakar sehingga di atas permukaan kek masak dengan suhu 180'C


dah siap
kek yg telah di potong dua

dah siap di bungkus



Tiada ulasan:

Catat Ulasan