BAHAN-BAHAN:
200GM BISKUT DIGESTIVE
80GM BUTTER CAIR
HANCURKAN BISKUT,CAMPURKAN DENGAN BUTTER CAIR DAN PADATKAN KEDALAM LOYANG.
SIMPAN DIDALAM PETI SEJUK.
250GM CREAM CHEESE
60GM GULA HALUS
1 1/2 TBSP SERBUK GELATIN HALAL
1 CAWAN AIR SUAM
1 TBSP JUS LEMON
200ML WHIPPING CREAM
BLUEBERRY FILLING
LARUTKAN GELATIN DIDALAM AIR SUAM~KETEPIKAN.
PUTAR CREAM CHEESE DAN GULA HALUS SEHINGGA SEBATI.
PUTAR WHIPPING CREAM SEHINGGA KEMBANG.
SATUKAN KEDUA-DUA BAHAN~SEBATI.
MASUKKAN LARUTAN GELATIN~KACAU SEBATI.
MASUKKAN JUS LEMON.
MASUKKAN 3 TBSP BLUEBERRY FILLING~KACAU PERLAHAN SAHAJA.
TUANG ADUNAN KEDALAM LOYANG YANG ADA BISKUT TADI.
SIMPAN DIDALAM PETI SEJUK SELAMA 3-4 JAM.
BILA DAH KERAS,RATAKAN SEDIKIT BLUEBERRY FILLING DI ATAS KEK.
SEDAP DIMAKAN KETIKA KEK SEJUK.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan