Halaman

Ahad, 7 April 2013

roti


SUMBER: MYRESEPI




BAHAN-BAHAN:


600GM TEPUNG ROTI

120GM GULA HALUS

1 TSP GARAM HALUS

2 TBSP SUSU TEPUNG

1 PAKET MAURIPAN

1 BIJI TELUR

250ML AIR

60GM BUTTER


***SUE TAMBAH 1 TSP BREAD SOFTNER DAN 1 TSP  BREAD IMPROVER***


MASUKKAN SEMUA BAHAN KEDALAM MANGKUK,GAUL SEBATI DAN ULI SEHINGGA MENJADI DOH...ULI SEHINGGA DOH TIDAK MELEKAT DI TANGAN.


PERAP DOH SELAMA 45 MINIT


CANAI DOH DAN LETAK INTI PILIHAN


PERAP LAGI SELAMA 45 MINIT


PANASKAN OVEN 180'C


BAKAR SELAMA 15 MINIT.




                              SUE GUNA INTI KENTANG+AYAM,SOSEJ DAN KELAPA.











Tiada ulasan:

Catat Ulasan