sumber: mai share resepi (fb)
bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
2 tbsp mauripan~sue guna 1 paket
2 tbsp susu pekat
1 tbsp gula
3 tbsp minyak masak
1/2 cawan air suam
sedikit garam
campurkan yis kedalam air suam~kacau~masukkan gula~kacau,kemudian rehatkan selama 15 minit
dalam mangkuk lain,masukkan tepung,susu pekat,minyak masak,garam dan campuran yis tadi.
uli menjadi doh yang tidak melekat ditangan.
rehatkan doh selama 45 minit atau sehingga ia naik sekali ganda.
bentukkan doh dan masukkan inti.
rehatkan lagi 30 minit.
sedia kan kukusan,pastikan air mendidih yer...kukus pau selama 10 minit
yang warna pink ni inti kelapa~semua ni sue bawa ke putrajaya...
yang ini inti kentang + daging
Tiada ulasan:
Catat Ulasan