Halaman

Jumaat, 22 Mac 2013

strawberry swiss roll


Sumber: http://myresepi.com



Selepas buat kek coklat untuk Ustazah Dalina,Sue buat swiss roll ni...saje...buat untuk makan sendiri aje...disamping tu Sue cadang selepas ni nak buat puding trifle.



bahan A:


6 biji telur gred B

113gm gula halus

1 tsp baking powder

2 tsp strawberry emulco

1 tbsp ovellette

86gm tepung superfine

1 tbsp susu tepung



bahan B:


113gm butter cair



Strawberry filling secukup nya~sue ganti kan dengan blueberry filling.



cara-cara:



Putar semua bahan A sehingga kembang~putar selama 6-7 minit high speed.

Masukkan butter cair~kacau rata dengan spatula.

Gris loyang 10x10 dengan shortening dan alas dengan kertas.

Bakar selama 20 minit atau sehingga bahagian atas kek keperangan ~ suhu 150'C.

Biarkan sejuk.








Apabila  dah sejuk,terbalikkan dan alas kek dengan kertas kemudian sapukan dengan filling.



Gulung kemas kek.



















Tiada ulasan:

Catat Ulasan