Sumber: http://myresepi.com
Selepas buat kek coklat untuk Ustazah Dalina,Sue buat swiss roll ni...saje...buat untuk makan sendiri aje...disamping tu Sue cadang selepas ni nak buat puding trifle.
bahan A:
6 biji telur gred B
113gm gula halus
1 tsp baking powder
2 tsp strawberry emulco
1 tbsp ovellette
86gm tepung superfine
1 tbsp susu tepung
bahan B:
113gm butter cair
Strawberry filling secukup nya~sue ganti kan dengan blueberry filling.
cara-cara:
Putar semua bahan A sehingga kembang~putar selama 6-7 minit high speed.
Masukkan butter cair~kacau rata dengan spatula.
Gris loyang 10x10 dengan shortening dan alas dengan kertas.
Bakar selama 20 minit atau sehingga bahagian atas kek keperangan ~ suhu 150'C.
Biarkan sejuk.
Apabila dah sejuk,terbalikkan dan alas kek dengan kertas kemudian sapukan dengan filling.
Gulung kemas kek.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan