Roti sosej ni Chef Zubaidah yg ajor masa Sue gi kelas kek dia..OK lerr budak2 suke..senang n simple
Bahan-bahan:
Roti
Sosej
Telur (pukul sket) n campur sedikit garam n lada sulah.
Breadcrumbs
Rebus sosej.
Tekan roti sehingga nipis (nak bg roti tuh lembut stim@kukus roti dulu)
*Buang bahagian tepi roti*
Gulung roti ngan sosej
*untuk lekatkan bahagian tepi n tengah roti guna air sahaja*
Celup roti didlm telur.
Ratakan breadcrumbs dengan roti.
Goreng guna api kecil sahaja.
Hidang bersama sos cili.
Sesuai difrozen..waktu nak makan baru goreng...lagik satu roti sosej ni tak brminyak sebab roti yg da dinipiskan tuh tak meresap minyak..
Yang ni tok simpanan waktu2 dop bape rajin nok masok.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan