Halaman

Isnin, 10 Disember 2012

almond london


SUMBER: buku resepi.


bahan-bahan:


250gm butter

1 cawan gula kastor~sue guna 1/2 cawan sahaja

1 biji telur

1/2 tsp esen vanilla

3 cawan tepung gandum

1/2 cawan tepung jagung

1/2 cawan tepung naik sendiri

1 tsp emplex

badam~dipanggang
coklat masakan

badam untuk hiasan


satukan semua jenis tepung serta emplex~ayak dan ketepikan.

pukul butter dan gula sehingga kembang

masukkan telur dan esen vanilla

masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul sebati sehingga menjadi doh.

bentukkan,masukkan badam dan bakar 180'C selama 15-20 minit.

biarkan sejuk,masukkan biskut kedalam paper cup kecil

cairkan coklat masakan,curah di atas biskut dan taburkan badam.




sebelum letak coklat


siap...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan